dijous, 29 de setembre del 2011

fauna marina -2-

Les orques són balenes mitjanes sense pic clarament diferenciat. Les orques comunes són animals que viuen amb grups de 10-50 individus per grup,tots ells estan emparentats entre si,cada grup consta del seu dialecte "llenguatge de orques",tots els cetacis caçant en grup i han desenvolupat una gran quantitat de tècniques de caça .També utilitzen el seu llenguatge per concentrar els bancs de peixos cap a la seva part. Les orques també salten i surten als espectacles d'alguns països, treuen el cap per respirar les immersions breus duren entre 10-35 segons m’entres que les llargues durades duren 4 min .Les orques poden arribar a una profunditat de 260m.S'alimentes de grans quantitats de bancs tot hi que a vegades poden alimentar-se de foques .La seva reacció amb els humans es bona tot hi que quan els exploten amb (xous) l'animal es trastorna i acaba maten o fereixen el seu entrenador , ja que vol tenir llibertat i tornar al mar. A Florida al SeaWorld va morir una entrenadora a causa de que la orca s'ha li van creuar els cables per culpa la música que tenien en els entrenaments propers a l'espectacle ,li va afectar i va ofegar a la seva entrenadora. Donades aquelles circumstàncies no van fer res amb aquella orca i encara esta al parc aquàtic de Florida.

Aquesta és la noia assesinada per la orca del SeaWorld.

dijous, 22 de setembre del 2011

Fauna marina -1-

Dofins Mulars

Tots coneixem els dofins, uns mamífers molt intel·ligents amb un cervell molt desenvolupat , són uns animals que tenen una capacitat molt bona per nedar i tenen un oïda molt potent , aquest animal habita en mars,rius,llacs i oceans .Nosaltres els que més coneixem són els dofins mulars. Aquets dofins es troben en els zoo. Aquets animals estan formats per 33 espècies distribuïdes per tot el món,és la família mes gran de tots els cetacis .A la zona de l’Atlàntic trobem 20 espècies diferents de dofins, trobem representades de tres subfamílies de delfínids: Els dofins pròpiament dits, els dofins de dents rugosos i les orques .Els dofins provenen de la família de (Delphininae) en alguns països els hi diuen "saltimbanquis" en alguns països degut a la tendència que tenen a saltar hi ha fer acrobàcies, en la família de dofins pròpiament dits hi han 11 espècies de dofins en aquesta família tenen un pic diferenciat, encara que la longitud sigui diferent , la longitud mínima és de 6 cm. Totes les distribucions de les espècies de dofins del  Nord Atlàntic presenta la particularitat ja que consta de dos espècies de dofins tacats .Aquestes poblacions costaneres viuen el alta mar.


Ara parlarem sobre el dofí comú (Delphinus delphis) aquest tipus de dofí s'ha considerat durant molts anys com una sola espècie altament variable , amb unes variants rases geogràfiques. Al 1994 van descobrir que hi havien dos tipus de dofins comuns els d'orifici curt i el d'orifici llarg(Delphinus capensis)aquestes dos espècies es troben al Nord de l'Atlàntic .El dofí d'orifici curt es la única d'aquestes dues espècies que s'han vist al mar Mediterrani .El problema que tenen aquestes espècies són els caçadors furtius ja que volen les seves cues per vendre-les .Moltes de les ONG estan lluitant perquè això no torni a passar, una destrossa tant gran,com la que va passar a Dinamarca,van matar molts dofins calderons va això el que provoca és que cada vegada quedin menys dofins per culpa d'aquets problemes.
Dofins Calderons